Hvad er hypnose?

Vi kender alle til det at dagdrømme. Det at dagdrømme er en ændret bevidsthedstilstand som også kan kaldes en trancetilstand (hypnose). Det ubevidste sind er mere modtageligt overfor forslag (suggestioner) i en trancetilstand og i trancen kan man hjælpes til at lave dybe forandringer. I den afslappede tilstand som en trance er kan man kontakte sit ubevidste og dermed de ressourcer vi ikke umiddelbart er bevidste om.

 

Gør man underlige ting i hypnose?

Det er kun scenehypnotisører, der får folk til at lave underlige ting under hypnose og det bruges ikke i almindelig hypnosebehandling. Under hypnosen er en del af ens bevidste sind altid tilstede, så man hører alt det, der bliver sagt.

 

Kan man risikere ikke at vågne op igen af en hypnose?

Alle der er i hypnose vågner op igen, men for nogle kan det være en sådan dejlig tilstand at de ønsker at blive i den nogle minutter længere end andre før de er helt `vågne` igen.

 

Er det sådan at alle kan hypnotiseres?

For at blive hypnotiseret skal man selv ville hypnotiseres. Så i princippet kan alle hypnotiseres, men nogle har lettere end andre ved at gå i trance. Har man tillid til hypnotisøren er det lettere at blive afslappet og dermed gå i trance.

 

Kan man blive hypnotiseret uden at man ønsker det?

Man sige at al hypnose er selvhypnose. Dvs. man bestemmer selv hvor meget man vil lade sig påvirke. Derfor kan man ikke blive hypnotiseret uden man selv ønsker at blive hypnotiseret.

 

Kan hypnotisøren `styre` en?

Nej. Der er lavet kontrollerede forsøg med hypnose, hvor man prøvede at få mennesker til at gøre ting, der var til fare for dem selv eller andre under hypnosen eller bagefter og det kan man ikke uden de selv vil. Hvis man hypnotisøren kunne `styre` mennesker kunne man jo også bruge det til at få kriminelle til at opføre sig `ordentligt` eller man kunne få kasseren i banken til at udlevere en masse penge. At kontrollere eller styre andre mennesker under hypnose kan altså ikke lade sig gøre.

 

Hvordan foregår det når man vælger at få hypnose?

Det første man gør, når man kommer til hypnotisøren er, at sætte sig ned og starte med en samtale, hvor man finder ud af, hvorfor man vil have hjælp. Man taler om, hvordan man godt kunne tænke sig at have det og man har mulighed for at stille spørgsmål om behandlingen. Efter samtalen bliver man tilbudt at sidde i en behagelig stol, så man kan slappe af. Hypnotisøren vil herefter være den, der guider en i resten af forløbet. Man ledes herefter ind i en behagelig og dyb afslappet tilstand og undervejs giver hypnotisøren forskellige forslag til underbevidstheden, der kan hjælpe en med at få opbygget nye mønstre, så man når man er vågen igen, vil ændre adfærd så man handler man på den måde man gerne vil. Til sidst kommer man stille og roligt tilbage til virkeligheden igen, så man er helt vågen og klar, når man går fra behandlingen En hypnosebehandling tager typisk i alt 90 min. (incl. samtale)

 

Hvor ofte skal man have hypnose?

Det er meget forskelligt og afhænger af, hvor hurtigt ens sind forandrer sig. Men hypnose er en hurtigtvirkende terapi og oftest vil man allerede efter første behandling kunne mærke væsentlige forandringer.

 

Hvor længe varer en hypnosesession?

En typisk hypnosesession varer ca. 90 min.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

København Hypnose 

Tlf: 22 85 00 22

Hovedvejen 88 A. v. Glostrup st.

v. Lars Jespersen, 49 år

Tidligere sygeplejerske

Alternativ behandler i 20 år

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

   

  

    Lars Jespersen

Certificeret Hypnotisør - Hypnoterapeut

Tidligere sygeplejerske